FontDiccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Líquid incolor, volàtil i inflamable, un dels productes de la fermentació vinosa, que contenen el vi, la cervesa i altres líquids fermentats. Licor obtingut de la destil·lació. Alguns alcohols s'obtenen per procediments industrials. alcohol desnaturalitzat Alcohol [...]
Líquid incolor, volàtil, de sabor ardent, que és un component del vi, la cervesa i d'altres begudes i que, com a droga depressora del sistema nerviós central, minva la capacitat de percepció, d'autocrítica, d'estimació del risc, de reacció, els reflexos, etc. durant la conducció. [...]
, secundari o terciari els alcohols són anomenats també primaris, secundaris o terciaris. Si la molècula conté dos, tres o més grups funcionals alcohol, els alcohols s'anomenen respectivament diols (o glicols), triols i, en general, poliols. Químicament són substàncies reactives, de caràcter dèbilment amfòter [...]
Substància orgànica que, en cosmètica, s'usa com a desinfectant de la pell un cop acabada la depilació i que intervé també en diversos preparats capil·lars. [...]
Substància orgànica caracteritzada per la presència del grup funcional hidroxil enllaçat directament a un àtom de carboni que no sigui aromàtic, que actua com a droga depressora del sistema nerviós central i que en grans quantitats pot arribar a produir efectes tòxics múltiples. [...]